ELÄKELÄISET RY:N PIRKANMAAN ALUEJÄRJESTÖ Ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2022


Eläkeläiset ry:n edustajakokous Kuopiossa hyväksyi järjestölle strategian ja toimintasuunnitelman tuleville vuosille. Se on hyvä perusta myös aluejärjestön toimintasuunnitelmalle vuodelle 2022, sekä antaa suuntaviivoja myös tuleviin vuosiin. Hyväksytty strategia on myös perusyhdistysten tukena kun ne omaa toimintaansa linjaavat. PALUU NORMAALIIN YHDISTYSTOIMINTAAN. Vuoden 2022 toimintaa tulee merkittävästi leimaamaan järjestömme jäsenten aktiivisuuden lisääminen. Toiminta tähtää siihen, että jäsenet lähtevät taas osallistumaannormaaliin toimintaan ja osallistuvat erilaisiin aktiiviteetteihin, kerhoihin, liikuntaan ja kaikenlaiseen mielenkiintoiseen sekä virkistävään toimintaan.

ALUEVAALIT 23.1.2022 ovat merkittävät ja niihin vaikutetaan korostamalla niiden tärkeyttä sekä aktivoimalla jäsenistöä äänestämään. Pirkanmaan eläkeläispiirijärjestön neuvottelukunta PYNK järjestää tammikuussa vaalipaneelin teemalla alueellisen vanhusneuvoston asema ja vaikutusmahdollisuudet tulevan aluehallinnon osana. ELÄKELÄISET RY:N järjestämä aluekierros järjestetään torstaina 3.2.2022 klo 10.00 – 15.00 Kuljun työväentalossa, Lempäälässä. ALUETOIMIKUNNAN kokousrytmi määritellään järjestäytymiskokouksessa. Kevätkokous ja syyskokous järjestetään sääntöjen edellyttämällä tavalla ja työvaliokunta kokoontuu tarvittaessa.

ALUEJÄRJESTÖ järjestää alkuvuodesta kyselyn yhdistyksille jolla pyritään kartoittamaan henkilöitä joista voidaan koota ryhmä joka antaisi jäsenistölle opastusta älypuhelinten ja henkilökohtaisten tietokoneidenkäytöstä. Neuvonta olisi mahdollisimman pitkälle yksilöllistä vertaisopastusta.

TOUKOKUUSSA aluejärjestö järjestää Kevätkarkelot ja paikkana on Parkanon Käenkoskikeskus. Tilaisuuden ohjelmaan sisältyy perusjärjestöjen kulttuuriryhmien esityksiä, ulkoilmatapahtumia sekä mukavaa yhdessäoloa. Syyskuussa aluejärjestö on osaltaan mukana keskusjärjestön ”Kulje kanssain- risteilyn”, 13.-14.9.2022, järjestelyissä. Aluejärjestö kehottaa perusjärjestöjä aktiivisuuteen jäsenten liikunnallisten harrastusten herättämisessä erilaisten yhdessäolotapahtumien muodossa.

JÄSENHANKINTA on koko toiminnan läpikulkeva toiminta-alue. Vuoden 2022 aikana pyritään luomaan sekä aluetasolla että paikallisesti yhteydet Ay-järjestöjen alue ja paikallisorganisatioihin. Tapaamisissa kerrotaan eläkeläisjärjestöjen aktiivisesta toiminnasta eläkeläisväestön edunvalvojana.

ALUEJÄRJESTÖ osallistuu aktiivisesti Pirkanmaan eläkeläispiirijärjestöjen PYNK toimintaan ja sen kautta vaikuttaa tulevan maakunnan vanhusneuvoston kokoonpanoon ja toimintakulttuurinluomiseen. KANNUSTETAAN perusjärjestöjä yhteistyöhön paikallistasolla muiden eläkeläisjärjestöjen kanssa.